Asukas- ja aluetoiminta

Tapaamisiin!

Seniori-ikäisten vapaamuotoiset tapaamiset jatkuvat 1.7.  joka keskiviikko klo 14.20-15.30 Kesämäen Leipomon kahvilassa, Karankokatu 3, Kourula.  Huom. Voimassa oleva koronaohjeistus turvaväleistä saattaa rajoittaa osallistujien määrää.

 

Useita kertoja vuodessa järjestetään myös tilaisuuksia, joissa on vierailevia puhujia. Nämä tilaisuudet pidetään yleensä Kuusimäen koululla. 

       » Lähetä sivu ystävälle

Kuusimäki

Tämä kaunis ja luonnonläheinen alue tunnetaan myös Huhtiniemen nimellä, koska se pääosin sijoittuu ko. niemelle ulottuen idässä Fazerin tuotantolaitoksiin ja lännessä Huhtiniemen uimarantaan. Pohjoisrajana onkin Saimaa. Etelärajana on Helsingintie Lavolankadulta Huhtiniemenkatuun asti.

 

Kuusimäessä on niin kerros- ja rivitaloja kuin omakotitalojakin. Asunnot, joita on yhteensä 900, kuitenkin painottuvat kerrostaloihin (83 %). Pientaloasuntojen osuus on 5 %. – Kuusimäen opiskelija-asunnot ”Karelia” ja ”Park”, jotka toimivat myös kesähotellina, sijaitsevat Korpraalinkujalla.

 

Merkittävä osa alueesta on varsin metsäistä. Metsän siimeksessä on kuitenkin paljon erilaista toimintaa ja toimijoita. Aluetta idästä Kuusimäenkatua pitkin lähestyttäessä puiden välistä pilkottaa Karelia-talo ja pian sen jälkeen uutuuttaan hohtava keltainen Steiner-koulun rakennus. Sitten tuleekin leirintäalue, joka joutuu väistymään alueelle rakentuvan kylpylähotellikompleksin tieltä. Jäljelle jää kuitenkin vielä retkeilymaja, ainakin toistaiseksi.
Rannan suuntaan näiltä kulmilta sukeltavan Pelitien varrelta löytyy Huhtiniemen liikuntakeskittymä pelikenttineen, pururatoineen ja sisähallitiloineen. Myös skeittilautailijoiden ”paratiisi” löytyy tältä alueelta. Aivan rannassa on sitten Saimaasta käyttövettä kaupungille nostava pumppaamo, joka läheisen Nuottasaaren kaivojen kautta pumppaa ensin veden Huhtiniemen harjanteen altaisiin, mistä vesi valuu maakerrosten läpi suodattuen pumppaamon putkiin vesijohtoverkostoon toimitettavaksi.

 

Huhtiniemen länsilaidalta löytyy pieni hiekkaranta uimista varten. Saimaan rantoja seuraavaksi suunniteltu Rantaraitti odottaa alueella toteutumistaan. Toimeen päästään vasta, kun Huhtiniemen kylpylähotelliasia on saanut lopullisen päätöksensä (vuonna 2012?).

 

Palveluja alueella on edellä mainittujen lisäksi suhteellisen vähän. Näkyvin on pub-ravintola Wäinönkadulla. Alueella risteilee kuntopolkuja/latuja, joilta on yhteys niin Skinnarilan suuntaan kuin Lentokentänkin alueella oleville kuntoilureiteille. Talvella alueelta pääsee hiihtäen keskustaan ja jopa toiselle puolelle kaupunkia Saimaalle tehtyjä latuja pitkin.