Asukas- ja aluetoiminta

Tapaamisiin!

Seniori-ikäisten tapaamiset jatkuvat vapaamuotoisina joka keskiviikko klo 14.45 Kesämäen Leipomon konditoriassa, osoitteessa Karankokatu 3 (Kourula).

 

Useita kertoja vuodessa järjestetään myös tilaisuuksia, joissa on vierailevia esiintyjiä. Nämä tilaisuudet pidetään muualla kuin Kesämäen Leipomon tiloissa. 

Lasten katumaalaus ma 5.6. Kourulassa

100-VUOTIAS SUOMI - VÄRIKÄS LUONTO -KATUMAALAUS
Ota sotkuvaatteet mukaan ja tule maalaamaan värikkäitä kuvia!

Paikalla myös Lappeenrannan Palveluskoirayhdistys ry:n KOIRAVALJAKKOAJELUA, jonka asukasyhdistys kustantaa. Tapahtumassa on myynnissä makkaraa ja mehua sekä kahvia ja jotain makeaa.

Sateisen sään sattuessa tapahtuma järjestetään torstaina 8.6 klo 17.30.
Tilanteen voi tarkistaa asukasyhdistyksen nettisivuilta, Facebook-sivultamme
tai soittamalla 040-550 8489/Anu Hämäläinen.

TERVETULOA!
Kourulan, Kuusimäen ja Lavolan asukasyhdistys ry

       » Lähetä sivu ystävälle

Lavola

Lavola on vanhaa pientaloasutusta, joka osin on peräisin 1930-luvulta, mutta myös uusia omakotitaloja on ilmestynyt alueen varsin suuria tontteja jakamaan. Asutus on omakotivaltaista, mutta myös rivitaloja löytyy – kerrostalot puuttuvat kokonaan. Asukkaita alueella on runsaat 400. Asukkaita asuntoa kohden on enemmän kuin Kuusimäessä tai Kourulassa. Niinpä, kun Kuusimäessä ja Kourulassa yhden asukkaan asuntojen lukumäärä on noin puolet koko asuntokannasta, Lavolassa se on vain noin 20 %.

 

Palveluja alueella tarjoavat mm. pieneläinklinikka ja lasten leikkipuisto. Lavolassa on asutuksen lisäksi laaja alue pienteollisuudelle ja muulle yritystoiminnalle Kuutostietä kohti käännetyn Helsingintien molemmilla puolilla. Alue on vielä osin vajaasti rakennettu, mutta laajenee koko ajan. Aluetta vielä laajennettiin äskettäin liittämällä Lentokentän kaupunginosan länsipäästä pala Lavolaan. Länsialueen turvallisuutta parantamaan tarkoitettu paloasema sijoitetaan mahdollisesti tälle alueelle.


Lavolan läntisimmässä kulmassa on kansallisestikin tunnettu ravirata, joka rakennettiin vuonna 1973. Siellä on kuninkuusravitkin järjestetty 1977, 1993 ja 2009.