» Asukas- ja aluetoiminta

Mukana auttamassa

Asukasyhdistys tukee Invalidiliiton Avustajakoira -toimintaa!

 

Katso tästä millä tavoin avustajakoira voi omistajaansa auttaa.

ASIOINTIAPUA

KYLÄTALKKARIMME JARI USKI ON KÄYTETTÄVISSÄ IKÄIHMISTEN JA MUIDEN RISKIRYHMIEN ASIOINTIAPUUN. OTA YHTEYTTÄ KUN TARVITSET ASIOINTIAPUA, KOIRAN ULKOILUTUSTA TAI MITÄ TAHANSA MUUTA APUA. JARIN TAVOITTAA NUMEROSTA 046 558 9370.

Lauritsalan kylätalkkari

Kylätalkkari JARI USKI

tarjoaa apua arjen askareisiin!

 

Jarin tavoittaa numerosta

046 5589 370

arkisin klo 9.00 - 14.00.

Pienille koululaisille

Lauritsalan alueen asukasyhdistys ry lahjoitti Lauritsalan koulun 1. luokkalaisille 10 liikennetyökirjaa!

 

Lue lisää

Lauritsalan frisbeegolfpuisto

Osoite: Lauritsalan uimahalli, Luukkaankatu 53300 Lpr

Väylien määrä: 7

Radan kokonaispituus: 700 m

Ratatyyppi: Metsärata

Opasteet: Ratakartta aloituspaikalla

 

Tulosta tuloskortti

Ilmoitustaulu

Lauritsalan K-Supermarketin ikkunassa sijaitsee Lauritsalan alueen asioista ja tapahtumista tiedottava ilmoitustaulu. Näyttötaulun omistaa ja sitä hallinnoi Lauritsalan alueen asukasyhdistys ry.

Taululle haluttavat ilmoitukset lähetetään osoitteeseen

lauritsala.info@gmail.com

 Lauritsala

Lauritsalassa voi tuntea vieläkin vanhan kauppalan hyvää Lauritsala-henkeä vaikka kauppala liitettiin Lappeenrannan kaupunkiin jo v. 1967.

 

Historian lehtien havinaa voi kuulla monessa paikassa. mm. vanhat Hakalin ja Luukkaanrinteen talot on rakennettu Kaukaan tehtaan alkuaikoina jo 1800 luvun lopulta alkaen. Myös Lauritsalan kartano ja Luukkaan vanha maatila, joista tosin on vain päärakennusten lähipiirit jäljellä, henkivät mennyttä aikaa. 6-tien varrella sijaitsevasta Pikkalan lähteestä sai Lappeenrannan Kylpylä alkuaikanaan terveysvaikutteista vettä hoitoihinsa.

 

Alue on monien mahdollisuuksien kehittyvä ja viihtyisä asuinalue. Täällä viihtyvät rinnakkain hartiapankkitalot sekä uudempi arkkitehtuuri.

 

Tehtaan ja kanavan läheisyys on antanut työtä alueemme asukkaille vuosikymmenien ajan. Vielä on kuitenkin tilaa uusille yrityksille ja ideoille.

 

Peruspalvelut löytyvät omalta alueelta. Terveyskeskuksen palvelut löytyvät Lauritsalan keskustasta. Kolme päiväkotia turvaa lasten päivähoidon. Arvokkaassa talossa toimiva kirjasto ja kaikki kouluasteet käsittävä koulukeskus iltalukiota myöten antavat lapsille ja nuorille elämän eväitä.

 

Uusittu urheilukenttä, uimahalli kuntosaleineen, läheinen luonto ja Saimaan ranta tarjoavat hyvät mahdollisuudet kuntoiluun ja luonnossa liikkumiseen.

 

Lauritsalasta kaupungin keskustaan on vajaa 4 kilometriä. Bussiyhteydet ovat hyvät ja kevyenliikenteen reitit kunnossa.