Asukas- ja aluetoiminta

Yhteystiedot

Sirkiä Juhani puheenjohtaja
Ratsukatu 5
53600 Lappeenranta
juhani.sirkia@outlook.com
p. 040 5725530

Facebook

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja pääset Leirin ja Pallon Facebook -sivulle.

Ylös - Ulos - Lenkille

Joko Sinä olet tutustunut Rantaraittiin?  Tuolla näet yhden kaupungin kauneimmista järvimaisemista ja kuntoilet saasteettomassa maastossa.  Huhtiniemen lähteellä voit vaikkapa käydä hörppäämässä puhdasta vettä.  Rakuunamäellä voit istahtaa ihailemaan maisemia Pumppuhuoneen terasille jne.

 

Lentokentän ympärillä oleva kuntorata on paikkakuntamme ylivoimaisesti suosituin ulkoliikuntapaikka.  Tervetuloa kaikki mukaan hankkimaan kilometrejä kasaan .  Toki myös oman yrityksen tai yhdistyksen välinen tavoite voi olla hyvä syy tulla kuntoilemaan.

Työtä nuorille

Nuori 15-17-vuotias!  Oletko Leirin tai Pallon asuva ja vailla kesätyötä?  Laita itsestäsi tietoa 05.05.2019 mennessä. Katsotaan jospa Sinullekin löytyisi "talkkarin" tehtäviä tai muuta kivaa kesäpuuhaa. Laita sähköpostilla juhani.sirkia@outlook.com

       » Lähetä sivu ystävälle

Lappeenranta Virkamieshumppa 2013 

Aurinkoenergia talteen


 

Puheenjohtajan tervehdys

Leirin asukasyhdistys perustettiin 16.01.2001 ja se on vakiinnuttanut vähin erin omaa toimintaansa.  Jo aivan tuota pikaa  asukasyhdistyksemme tulee siis toimineeksi 10 vuotta ja sitä on syytä juhlistaa toimimalla aktiivisesti tämä vuosi ja katsoa mitä se muuta voisi olla sitten juhlavuonna 2011.  Leirin ja Pallon kaupungiosayhdistyksellä, mutta ennenkaikkea täällä asuvilla ihmisillä  ja toimivilla yrityksillä  on yhdessä vaalittavana ja kehitettävänä vanha ja perinteinen osa kaupunkiamme.  Asukastatoiminta mitoitetaan resurssien ja rahavarojen mukaan eikä kenellekään haluta kannettavaksi liian isoa työtaakka.  Mikäpä olisikaan läheisempää toimintaa kun toimia oman asuinalueensa viihtyvyyden ja turvallisuuden eteen? Uudistuaksemme ja täyttääksemme asukkaiden toiveita toimintaamme kaipaamme jatkuvasti uusia innovatiivisia ja toimeliaita henkilöitä ja juuri tällä hetkellä erityisesti Pallon suunnalta.  Ota yhteyttä ja kerro millaisissa asioissa Sinä haluaisit olla mukana toimimassa.

  » Lue lisää...

Leirin historiaan kaivataan muistelmia ja ikuistuksia

Onko Sinulla muistissa jotain mukavia muistoja tai faktatietoja Leiriltä tai Pallosta, esimerkiksi:

 • Alueella sijainneista taloista ja niissä asumisesta
 • Alueen ihmisistä
 • Leirin kirkoista
 • Lentokentän tapahtumista
 • Lukuisista kauppaliikkeistä, joita oli lähes joka korttelissa
 • Varuskuntasairaalasta
 • ”Saikun montusta”
 • Vanhalta kentältä
 • Sotilaista
 • Varuskunta-alueesta siviilin silmin
 • Pallon teollisuusalueelta
 • Chymoksen vaikutuksista
 • Leirin muodostumisesta kaupalliseksi alueeksi
 • Pallonlahdelta
 • Lönnrotin alakoulusta, yläkoulusta,lukiosta
 • Huokausten sillasta
 • Kirkon valleilta
 • Sotien vaikutuksista alueeseen ja ihmisiin
 • jne.

Laita asoita ihan vapaamuotoisesti paperille tai sähköpostilla.  Katso valokuva-arkistojasi, kysele valokuvia lähipiiristäsi.  Apusi on enemmän kuin tarpeen ja hyödyllistä!

 

Tervetuloa mukaan toimintaan

Leirin ja Pallon kaupunginosayhdistys on yksi kaupunkimme vireimmistä asukasyhdsistyksistä.  Kaupunkimme on kasvoi LInnoituksesta Palloon ja edelleen Leirille.  Vaalittavana on siis paljon historiaa.  Järjestämämme tilaisuudet ovat aina vetäneet hyvin kiinnostuneita paikalle. 

Tule miettimään kanssamme tulevaa toimintaa!  Asukasyhdistyksemme on myös aktiivinen toimija liikenteen ja asukaviihtyvyystekijöihin aloitteenpanijana Lappeenrannan keskusta-alueen asukasraadissa.

Asukasyhdistyksessämme on ehdottomasti liian vähän toimijoita mm. Pallon alueelta.

Ota reilusti yhteyttä meihin.  Tällä verkkosivuilla kerrotaan myös toiminnastamme, kokouksista ja yhteyshenkilöistä.

 

 

Rakuunamäen Pumppurakennus yhteistyöhankekohteena

Rakuunamäen ja Leirin ja Pallon asukasyhdistys,on ollu tperustamassa Rakuunamäen Pumppuhuone ry:n, mikä sopi 30.10.2016  Lappeenrannan kaupungin knassa Rakuunamäen rannassa olevan jo useita vuosia käyttämättömänä olevan Pumppurakennuksen kunnostuksesta ja käyttöönotosta yhteisökäyttöön.   Tämä oliis erinomainen talkootyökohde ja osoitus meille kaikille yhteistyön ja tahdon voimasta.  Rakennus on kieltämättä jo varsin ikäväsä kunnossa, mutta osaavien käsissä se voi muuttua vaikka millaiseksi "timantiksi".  Uskomme myös paikkakunnan yritysten ja erilaisten yhteistyökumppaneiden haluun olla talkoissa mukana rakennustarvikkeita ja kuljetuksilla tukemassa hanketta.  Jonain kauniina kesäiltana voimme nauttia yhdessä kunnostetusta rakennuksesta ja siitä avautuvasta aivan upeasta maisemasta Sunisenselälle.  Rakennus sijaitsee kaupungin puistoalueella ja siihen liittyy myös tenniskenttä.   Millaisia ajatuksia Sinulle tulee tälläisestä hankkeesta?  Olisitko mukana yhteisessä hankkeessa, jossa kukin antaa sen panoksen minkä itse katsoo sopivaksi?  Mukana ovat yhdistyksessä tässä vaiheessa Saimaan Latu ry ja rak.mestari Sakari Karjalainen.  Tulemme kertomaan hankkeesta lisää mm. 26.1.2017 klo 15.00 - 16.30 Vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmassa, ja Facebook -sivuilla.

IMG_6322 (2).jpg

 

Kerro tarinasi Leirilta tai Pallosta

KERRO SINÄ OMA TARINASI

Onko Sinulle tai lähisukulaisellesi  jäänyt mieleen vuosikymmenten varrelta Leirin tai Pallon kaupungiosien alueelta mukavia mieleenpainuneita muistoja?  Kerro oma tarinasi aiheesta mikä voi olla mitä tahansa alueella tapahtuneeseen vaikkapa koulussa, kotona, kaupoista, kirkossa, kadulla, urheilukentältä  tai muista harrastuksista.  Tarinasi voi olla lyhyt tai pitkä.  Kaikki tarinat ovat arvokkaita.  Keräämme tarinat talteen ja hyödynnäme ne myöhemmin kootessamme niistä Tarinoita Leirin ja Pallon kaupunginosasta.    Monet julkaistut tarinat poikivat lisää tarinoita ja ilahduttavat monia täällä asuneita ja asuvia. 

Toimita oma tarinasi halumallasi tavalla osoitteeseen:                                                                    Juhani Sirkiä  Ratsukatu 5, 53600 Lappeenranta                                     juhani.sirkia@quicknet.inet.fi

 Voit myös kysyä lisätietoa                                                                                                                       Juhani Sirkiä, pj. p. 0405725530 tai                                               juhani.sirkia@quicknet.inet.fi

Kiitämme etukäteen aktiivisuudestasi!

 

Leirin ja Pallon kaupunginosayhdistys              http://www.asukkaidenlappeenranta.fi/leiri/        www.asukkaidenlappeenranta.fi    

Leirin ja pallon tarinat.doc

 

Päivitetty viimeksi: 2019-04-16 22:54:02