Asukas- ja aluetoiminta

Yhteystiedot

Sirkiä Juhani puheenjohtaja
Ratsukatu 5
53600 Lappeenranta
juhani.sirkia@quicknet.inet.fi
p. 040 5725530

Facebook

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja pääset Leirin ja Pallon Facebook -sivulle.

Työtä nuorille

Nuori 15-17-vuotias!  Oletko Leirin tai Pallon asuva ja vailla kesätyötä?  Laita itsestäsi tietoa 15.6.2017 mennessä. Katsotaan jospa Sinullekin löytyisi "talkkarin" tehtäviä. Laita sähköpostilla juhani.sirkia@outlook.com

Ylös - Ulos - ladulle

Lentokentän ympärillä oleva hiihtolatu on paikkakuntamme ylivoimaisesti suosituin ulkoliikuntapaikka.  Ladut ovat kunnossa ja Lappeen Riennon huolto pelaa.

SUNNUNTAINA 4. MAALISKUUTA hiihdetään jälleen 12 tunnin hiihtotapahtuma.  Tervetuloa kaikki mukaan hankkimaan kilometrejä kasaan .  Toki myös oman yrityksen tai yhdistyksen välinen tavoite voi olla hyvä syy tulla ladulle.

       » Lähetä sivu ystävälle

Varuskunta on aina ollut keskeinen osa Leiriä

Lappeenrannan Varuskunta ja lentokenttä ovat olleet aina keskeinen osa Leirin aluetta.  Näistä parhaan kuvan saa lukemalla vaikkapa Lappenrannan varuskunnan historiateoksen, Olli immonen, 1992 ja Sotilaiden Lappeenranta, Aimo Vuorinen (Lappeenrannan Kilta ry:n kustantama).

 

Tälle sivulle on tarkoitus kerätä myös vähin erin varuskunnassa asuneiden ja vaikuttaneiden muistoja.

Varuskunnassa asumista ja elämistä muisteltiin viimeeksi 25.9.2013.  Esillä oli mm. alueella toimineet palvelut kuten oma leipomo, kauppa, parturi, päiväkoti.  Länsäolleet muistelivat erityisesti alueen yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta asua siellä.  Vuotuisia tapahtumia ovat mm. koko perheille tarkoitetut yksiköiden joulujuhlat, lasten hiihtokilpailut,  kantahenkilökunnan vuosijuhlat ja vuotuiset marjaretket puolustusvoimien omistamille alueille...

Toisin kuin luullaan, niin varuskunta-alueelle oli aikanaan kovin vaikea päästä asumaan asuntopulan vuoksi.  Varuskunnan asuntolautakunta käsitteli hakemukset ja pyrki jatkuvasti kasvale henkilökunnalle löytämään aina sopivia asuntoja.  Valtakadun varrrelle v. 1955 valmistuneet kerrotalot helpotti jossakin määrin asuntopulaa. Monet nuorista aliupseereista asui aikanaan kovinkin vaatimattomissa vintti-t ai kellarikerrosten yksiöissä.

Varuskunnan yhteinen kesäpaikka sijaitsi Kantturaniemessä.

 

KERRO SINÄ OMA TARINASI TÄHÄN JATKOKSI.