Asukas- ja aluetoiminta

Tapaamisiin!

Seniori-ikäisten vapaamuotoiset tapaamiset jatkuvat joka keskiviikko klo 14.20-15.30 Kesämäen Leipomon kahvilassa, Karankokatu 3, Kourula.  Huom. Voimassa oleva koronaohjeistus turvaväleistä saattaa rajoittaa osallistujien määrää.

 

Useita kertoja vuodessa järjestetään myös tilaisuuksia, joissa on vierailevia puhujia. Nämä tilaisuudet pidetään yleensä Kuusimäen koululla. 

Uusi uimalaituri Huhtiniemeen

Asukasyhdistyksen aloite tuotti tulosta: Kuusimäen/Huhtiniemen aallonmurtajan viereen saatiin uusi uimalaituri elokuussa 2022!

 

Uusi uimalaituri Huhtiniemen uimarannalle 3.5.2022


       » Lähetä sivu ystävälle

Tietoja asukasyhdistyksestämme

Asukasyhdistyksen alue

Asukasyhdistyksemme alue käsittää neljä kaupunginosaa: Kuusimäki, Kourula, Lavola ja Lentokenttä. Etelässä rajana on Valtatie 6, mistä se raviradan länsipuolella siirtyy Salpausselänkadulle. Salpausselänkadulta raja jatkuu itään Helsingintieltä, jolta se sukeltaa Saimaaseen Sammonlahden uimarannan itäpuolelta. Saimaalta alueen itäraja rantautuu takaisin Helsingintielle Fazerin makeistehtaan länsipuolella jatkuen Lavolankadulle, mikä on itärajana Lentokentäntielle asti. Lentokentäntieltä raja puikahtaa Pilottikadun kautta takaisin Valtatie 6:lle ja näin ympyrä on sulkeutunut.

 

Alue alkaa olla täyteen rakennettu. Uusimmat kerros- ja rivitaloasunnot löytyvät Marssitieltä Fazerin tehtaiden länsipuolelta sekä Sunisenkadun varrelta. Alueen 2.412 asunnosta 74 % on kerrostaloasuntoja. Rivitalo- ja omakotiasuntojen osuudet ovat miltei yhtä suuret. Asukkaita on yhteensä noin 4.000; keskimäärin asuntoa kohden siis noin 1,7 henkilöä. Noin joka toinen asunto onkin vain yhden henkilön asuttama.

 

Väestöstä lapsia on 17 %. Nuoria aikuisia (20 – 29 -vuotiaita) on 18 %, työikäisiä (30 – 64 -vuotiaita) 45 % ja ikääntyneempiä peräti 20 %. Nuorten aikuisten suurta osuutta selittää se, että alueella on opiskelija-asuntoja 269 ja niissä asukaspaikkoja yhteensä 404; useat opiskelijat ovat siirtäneet ”kirjansa” Lappeenrantaan opiskelunsa ja asumisensa ajaksi.
Omistusasuntoja alueen asunnoista on 47 %.

Asukasyhdistyksen tarkoitus ja toiminta

Asukasyhdistys on perustettu vuonna 2009. Asukasyhdistys toimii alueensa etujärjestönä, tekee yhteistyötä kunnallishallinnon kanssa ja vaikuttaa päätöksentekoon. Yhdistys tekee aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja viranomaisille. Se myös toimii alueensa asukkaiden ja yhteisöjen yhdyssiteenä. Asukasyhdistyksen muita tehtäviä ovat esimerkiksi:
• Seurata alueen aineellista ja henkistä kehitystä sekä tehdä siihen liittyviä selvityksiä ja tutkimuksia.
• Edistää perinteiden, historian ja nykypäivän tallentamista sekä luonnon- ja kulttuuriympäristön vaalimista.
• Tiedottaa aluettaan ja omaa toimintaansa koskevista asioista.
• Toimia yhteistyössä Lappeenrannan Länsialueen raadin ja kaupungin muiden asukasyhdistysten kanssa.

Jäseneksi liittyminen

Asukasyhdistyksen jäseneksi voi liittyä asukasyhdistyksen tapahtumissa ja kokouksissa, ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin sekä myös nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Yhteydenottolomakkeella liityttäessä tulee tekstikenttään kirjoittaa jäseneksi liittyjän koko nimi, osoite sekä mielellään puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Linkki yhteydenottolomakkeeseen: Yhteydenottolomake

Jäseneksi liittyminen on ilmaista eikä henkilöjäseniltä kerätä jäsenmaksua. Tervetuloa mukaan toimintaan ja tapahtumiin! Jäsenet saavat tietoa asukasyhdistyksen toiminnasta reaaliaikaisesti sähköpostilla.

 

Päivitetty viimeksi: 2022-08-05 17:52:01