Asukas- ja aluetoiminta

Tapaamisiin!

Seniori-ikäisten vapaamuotoiset tapaamiset jatkuvat joka keskiviikko klo 14.20-15.30 Kesämäen Leipomon kahvilassa, Karankokatu 3, Kourula.  Huom. Voimassa oleva koronaohjeistus turvaväleistä saattaa rajoittaa osallistujien määrää.

 

Useita kertoja vuodessa järjestetään myös tilaisuuksia, joissa on vierailevia puhujia. Nämä tilaisuudet pidetään yleensä Kuusimäen koululla. 

Uusi uimalaituri Huhtiniemeen

 

Kuntalaisaloite uudesta uimalaiturista Huhtiniemeen on kerännyt jo yli 100 allekirjoitusta! :-)
Sinäkin voit tukea sitä alla olevasta linkistä.  

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/26623

 

Uusi uimalaituri Huhtiniemen uimarannalle 3.5.2022


       » Lähetä sivu ystävälle

Kourula

Kourula on alueen keskus, jossa useimmat palvelut ovat. Kaupunginosa sijoittuu pääosin Helsingintien eteläpuolelle, jossa itärajana on Maasotakoulun metsäinen alue ja etelärajana lentokentän aidattu alue. Länsirajana toimii Tuomikatu. Helsingintien pohjoispuolelta alueeseen kuuluu Huhtiniemenkadun länsipuolinen kerrostaloalue. Monen yllätykseksi Kourulan kaupunginosaan kuuluu myös Saimaan rantaa Huhtiniemen alkaen aallonmurtajasta päättyen Sammonlahden uimarannan alueeseen.

 

Myös Kourulassa on niin kerrostaloja, rivitaloja kuin omakotitalojakin. Kourulan yli 1.300 asunnosta kerrostaloasuntoja on 73 %. Pientaloasuntojen osuus on noin 10 %. – Opiskelija-asuntoloista Kourulan talot sijaitsevat Karankokadulla ja Raitakadulla.

 

Kourulan keskustassa on kunnallisina palveluina lastenneuvola, lasten päiväkoti, peruskoulun ala-aste, liikuntahalli, mielenterveyskuntoutujien asuntola, ikääntyneiden palveluasuntola, Raitapuiston leikkipuisto, asfalttipohjainen tenniskenttä (talvella jääkiekkokaukalo) ja hiekkapintainne pelikenttä (talvella luistelukenttä). Lisäksi Huhtiniemen länsipuolella on kunnallinen pienvenesatama, jonka kupeessa on purjelautailijoiden tukikohta sekä matonpesupaikka. Saimaan rantaa seuraileva Rantaraitti kulkee myös Kourulan alueen kautta.
Muita, lähinnä yksityisiä palveluita Kourulassa ovat mm. seurakuntakoti, ravintola, kioski, parturi-kampaamo, hammaslääkäri, fysioterapeutti, hieronta- ja hyvinvointipuoti, katsastusasema, R-kioski, autojen pesuasema, K-market+posti ja konditoria-leipomo, jotka kaikki sijaitsevat Kourulan keskustassa tai sen välittömässä tuntumassa.

 

Lentokentän pohjoisreunalla kulkevalla Paatsamakadulla on lisäksi pienteollisuutta sekä palvelu- ja huoltoliikkeitä.