Asukas- ja aluetoiminta

Yhteystiedot

Sirkiä Juhani puheenjohtaja
Ratsukatu 5
53600 Lappeenranta
juhani.sirkia@outlook.com
p. 040 5725530

Facebook

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja pääset Leirin ja Pallon Facebook -sivulle.

Ylös - Ulos - Lenkille

Joko Sinä olet tutustunut Rantaraittiin?  Tuolla näet yhden kaupungin kauneimmista järvimaisemista ja kuntoilet saasteettomassa maastossa.  Huhtiniemen lähteellä voit vaikkapa käydä hörppäämässä puhdasta vettä.  Rakuunamäellä voit istahtaa ihailemaan maisemia Pumppuhuoneen terasille jne.

 

Lentokentän ympärillä oleva kuntorata on paikkakuntamme ylivoimaisesti suosituin ulkoliikuntapaikka.  Tervetuloa kaikki mukaan hankkimaan kilometrejä kasaan .  Toki myös oman yrityksen tai yhdistyksen välinen tavoite voi olla hyvä syy tulla kuntoilemaan.

       » Lähetä sivu ystävälle

Puheenjohtajan tervehdys

Leirin asukasyhdistys perustettiin 16.01.2001 ja se on vakiinnuttanut vähin erin omaa toimintaansa.  Yhdistyksen perustajiin lukeutuva ja sen pitkäikainen puheenjohtaja Pauli Niiranen luopui puheenjohtajan tehtävästään ja sai innostettua minut seuraajakseen kahdeksi vuodeksi. Tässä kävi kuin niinkuin monesti käy; kun antaa hyvälle asialle pikkusormen se vie koko käden.  Kaikki tämä kuitenkin positiivisessa hengessä sanottuna. 

 

Leirin kaupungiosa on minulle tuttu ja läheinen alue, jossa perheemme on asunut  vuodesta 1982 peruskunnostetussa ruotsalaisten lahjoittamassa talossa. Näidenkin talojen kohtanlona olisi 1970-luvulla voinut ollut purkutuomio, mutta alueen silloisten asukkaiden määrätietoisen painostuksen ansiosta ne säilyivät ehjänä kokonaisuutena.  Olen jo jonkun aikaa tutkinut näiden talojen historiaa sillä ajatuksella, että jonain päivänä voin siitä kertoa myös nykyisille asukkaille ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

 

Leirin asukasyhdistyksen toiminta on ymmärrettävistä syistä hiukan erilaista kuin uusilla Pikisaaren, Karhuvuoren tai Ruoholammen asuntoalueilla. Leirin ja Pallon alueet ovat vanhoja ja täynnä monenlaista ja mielenkiintoista kaupunkihistoriaa.  Myös erilaisten palvelujen osalta voi todeta, että kilometrin säteeltä löytyy lähes kaikkia palveluja mitä ihminen tarvitsee päivittäisessä elämässään. Toisaalta keskeinen sijainti tuo mukanaan mm. liikenneturvallisuuteen ja –joustavuuteen liittyviä asioita, joita meidän on syytä yhdessä kaupungin kanssa olla kehittämässä. Kaupungin keskusta-asumisen yhtenä selkeänä piirteenä on keskimääräistä korkeampi ikärakenne ja pienet taloudet.   Näin myös Leirin ja Pallon kohdalla, jossa enemmistö on vanhempaa ikäluokkaa, vaikkakin väestörakenne on nuortunut viime vuosina mm. runsaiden opiskelija-asuntojen ja suvussa siirtyneiden omakotitalojen myötä.

 

Leirin ja Pallon kaupunginosayhdistyksen suuria haasteita ovat tiedottamisen kehittäminen ja nuorten saaminen mukaan toimintaan.  Minulla on vankka usko siihen, että myös alueella asuvat nuoret ovat kiinnostuneita oman asuinalueensa historiasta ja toisaalta sen kehittämisestä viihtyisänä ja arvostettuna alueena.

 

Pallon alueen osalta tavoitteena on löytää alueelta henkilöitä, jotka ovat innostuneita nostamaan esille Pallon alueen keskeisiä kehitettäviä asioita, joista esimerkkinä vaikkapa turvallinen liikkuminen.  Tähän tehtävään on tärkeää saada mukaan erityisesti alueen omia eri-ikäisiä asukkaita.  Pallon Pojat on vuosien ajan vaalinut alueen perinteitä ja on se edustettuna myös asukasyhdistyksen toiminnassa.

 

Lappeenrannan kaupunki on osoittanut ilahduttavastu kiinnostuksensa saada asukkaat  vaikuttamaan oman asumisympäristön kehittämiseen.  Oma asukasyhdistys on erinomainen väylä saada kehitysaloitteita eteenpäin ja tutustua alueen ihmisiin yhteisissä tilaisuuksissa.

 

Toivon lämpimästi, että Leirin ja Pallon asukkaat ovat aktiivisia ja tuovat reilusti ajatuksiaan asukasyhdistyksen toimintaan.


Juhani Sirkiä
puheenjohtaja

 


« Takaisin