Asukas- ja aluetoiminta

Yhteystiedot

Sirkiä Juhani puheenjohtaja
Ratsukatu 5
53600 Lappeenranta
juhani.sirkia@outlook.com
p. 040 5725530

Facebook

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja pääset Leirin ja Pallon Facebook -sivulle.

Ylös - Ulos - Lenkille

Joko Sinä olet tutustunut Rantaraittiin?  Tuolla näet yhden kaupungin kauneimmista järvimaisemista ja kuntoilet saasteettomassa maastossa.  Huhtiniemen lähteellä voit vaikkapa käydä hörppäämässä puhdasta vettä.  Rakuunamäellä voit istahtaa ihailemaan maisemia Pumppuhuoneen terasille jne.

 

Lentokentän ympärillä oleva kuntorata on paikkakuntamme ylivoimaisesti suosituin ulkoliikuntapaikka.  Tervetuloa kaikki mukaan hankkimaan kilometrejä kasaan .  Toki myös oman yrityksen tai yhdistyksen välinen tavoite voi olla hyvä syy tulla kuntoilemaan.

       » Lähetä sivu ystävälle

Varuskunta on aina ollut keskeinen osa Leiriä

Lappeenrannan Varuskunta ja lentokenttä ovat olleet aina keskeinen osa Leirin aluetta.  Näistä parhaan kuvan saa lukemalla vaikkapa Lappenrannan varuskunnan historiateoksen, Olli immonen, 1992 ja Sotilaiden Lappeenranta, Aimo Vuorinen (Lappeenrannan Kilta ry:n kustantama).

 

Tälle sivulle on tarkoitus kerätä myös vähin erin varuskunnassa asuneiden ja vaikuttaneiden muistoja.

Varuskunnassa asumista ja elämistä muisteltiin viimeeksi 25.9.2013.  Esillä oli mm. alueella toimineet palvelut kuten oma leipomo, kauppa, parturi, päiväkoti.  Länsäolleet muistelivat erityisesti alueen yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta asua siellä.  Vuotuisia tapahtumia ovat mm. koko perheille tarkoitetut yksiköiden joulujuhlat, lasten hiihtokilpailut,  kantahenkilökunnan vuosijuhlat ja vuotuiset marjaretket puolustusvoimien omistamille alueille...

Toisin kuin luullaan, niin varuskunta-alueelle oli aikanaan kovin vaikea päästä asumaan asuntopulan vuoksi.  Varuskunnan asuntolautakunta käsitteli hakemukset ja pyrki jatkuvasti kasvale henkilökunnalle löytämään aina sopivia asuntoja.  Valtakadun varrrelle v. 1955 valmistuneet kerrotalot helpotti jossakin määrin asuntopulaa. Monet nuorista aliupseereista asui aikanaan kovinkin vaatimattomissa vintti-t ai kellarikerrosten yksiöissä.

Varuskunnan yhteinen kesäpaikka sijaitsi Kantturaniemessä.

 

KERRO SINÄ OMA TARINASI TÄHÄN JATKOKSI.

 

Suomen rakuunarykmentin ja varuskunnan tulo Lappeenrantaan

Suomen rakuunarykmentin ja varuskunnan perustaminen Lappeenrantaan "Willimiehen jalanjäljillä". Upea historiapläjäys kenelle tahansa kuultavaksi . https://areena.yle.fi/audio/1-50268678