Asukas- ja aluetoiminta

Yhteystiedot

Sirkiä Juhani puheenjohtaja
Ratsukatu 5
53600 Lappeenranta
juhani.sirkia@outlook.com
p. 040 5725530

Facebook

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja pääset Leirin ja Pallon Facebook -sivulle.

Ylös - Ulos - Lenkille

Joko Sinä olet tutustunut Rantaraittiin?  Tuolla näet yhden kaupungin kauneimmista järvimaisemista ja kuntoilet saasteettomassa maastossa.  Huhtiniemen lähteellä voit vaikkapa käydä hörppäämässä puhdasta vettä.  Rakuunamäellä voit istahtaa ihailemaan maisemia Pumppuhuoneen terasille jne.

 

Lentokentän ympärillä oleva kuntorata on paikkakuntamme ylivoimaisesti suosituin ulkoliikuntapaikka.  Tervetuloa kaikki mukaan hankkimaan kilometrejä kasaan .  Toki myös oman yrityksen tai yhdistyksen välinen tavoite voi olla hyvä syy tulla kuntoilemaan.

       » Lähetä sivu ystävälle

Väestösuojatietoa 17.5.2022

Julkaistu 2022-05-17 08:32:14

KERROSTALOT: Jokaisessa taloyhtiössä on hallituksen ja isännöitsijän VELVOLLISUUS ajantasaistaa väestösuojeluohjeistus ja valmistella tilat mahdollisen äkilliseenkin tarpeeseen.  Tiedätkö kuka on taloyhtiössäsi väestösuojavastaava?  Oletko saanut jo Etelä-Karjalan Pelastuslaitoksen erinomaiset  turvallisuusesitteet?Jokaisen omalla vastuulla on hankkia 3 päivän koktivara  eli vettä, ruokaa perheelle

OMAKOTITALOT:  Jokaisen omalla vastuulla on hankkia 3 päivän koktivara  eli vettä, ruokaa perheelle.  Väestösuojelukohteista tulee hankkia etukäteen tietoa ja valmistella omat tarpeensa.

 

Pelastuslaitos tarjoaa infomaatiota pyydettäessa.

 

Ota osaa Kauppatorin kehittämiseen

Julkaistu 2021-12-30 13:58:55

Lappeenrannan kaupunki keräää asukkaiden mielipiteitä Lappeenrannan kauppatorin uudistmiseen.  Kerro mielipiteesi ja ota osaa kehittämiskeskusteluun.  Milllaisena haluaisi t nähdä kauppahallin?  Kauppatorin alueen? Kauppatori on kaupunkimme sydän ja satamatori keuhkot.  

 

Geopark julkaisi Rakuunamäen ja rantaraitin nähtävyydet

Julkaistu 2020-04-20 20:10:34

https://saimaageopark.fi/kohteet/rakuunamaki-i-salpausselka-ice-marginal-formation-copy-2/

 

Sairaalamäen kaavan esittely ke 13.3. klo 17.00-18.30

Julkaistu 2020-03-04 17:27:08

Meiltä Leirin ja Pallon kaupunginosayhdsitykseltä on pyydetty lausuntoa Varuskunta-sairaalan alueen uudesta kaavasta.  Tutustu materiaaliin ja tee johtopäätöksiä  Kaavan esittely on ke 18.3. klo 17.00-18.30  Rakuuna Hotellissa Rakuunamäellä.  Avoimet ovet -Tule paikalle kuulemaan, katsomaan ja keskustelemaan.

Tutustu kaavoitusalueeseen tästä 

https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Rakentaminen-ja-maankaytto/Kaavoitus/Vireilla-olevat-kaavat/Keskustan-alue/Sairaalanmaki

 

Torikaupan tarina kirja myynnissä

Julkaistu 2017-03-30 05:46:56

Sari Tuuva-Hongisto on koonnut  Lappeenrannan Torikaupan tarinat kirjaksi ja tullut myyntiin   Tee oman kirjan tilaus kauttamme 25 eur/kpl. Laita sähköpostia juhani.sirkia@outlook.com tai tekstiviestillä p. 0405725530

 

Kuntalaisaloite.fi otettu käyttöön - tee aloite

Julkaistu 2014-01-24 08:20:25

Lappeenranta otti käyttöön Kuntalaisaloite.fi -palvelun

 

Lappeenrannan kaupunki on ottanut käyttöön Kuntalaisaloite.fi -palvelun. Kuntalaisaloite.fi -verkkopalvelussa voi tehdä palvelussa mukana oleville kunnille kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita. Ole aloitteellinen!  Tee aloitteet tätä kautta ja saat vastauksen pian itsellesi.

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi

 

Energiailta tulossa

Julkaistu 2013-05-25 06:48:35

Joukko lappeenrantalaisia päätti ryhtyä hyödyntämään jatkossa aurinkoenergiaa ja taloihin on käynnistynyt Saksasta tilattujen auropaneeleiden ja Invertterien eli sähkövoimalaitosten asentaminen.  Yksi tälläinen kohde on Kari Korpelan ja Leena Mäkelän talo osoitteessa Ihalankatu 7:ssä.  Tuossa talossa tapahtuu aurinkopaneeleiden asennus kesällä 2013  Lisäksi piha-alueella on esillä myös paljon muuta uusiutuvaan energiaan liittyvää materiaalia, neuvontaa ja esillä mm sähköpolkupyöriä.  Asennusta ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet tulemaan tutustumaan!

Ruotsalaisista lahjataloista on tehty erillinen energiaselvitys.  Kysy lisää juhani.sirkia@outlook.com

 

Energiaselvitys Ruotsalaisista lahjataloista

Julkaistu 2012-04-29 17:37:36

Etelä-Saimaan Ammattikorkeakoulun tekn.ins. opiskelija Henri Hyvärinen on tehnyt lopputyönöön energiaselvityksen Ruotsalaisista lahjataloista.

- Tavoitteena luoda jatkossa näkemys peruskorjaus mallista/ energiapäivityksen kannalta tärkeiden rakenteiden muutoksista

- Muutosten/mallin hyöty  selkeästi esitetty

- Esimerkki kohteina oli 5 taloa

- jos taloa peruskorjattu opinnäytetyön laskelmat tehtiin peruskorjauksen jälkeisillä rakenteilla (U-arvot yms.)

- Valituissa taloissa suoritettiin KH-kortin mukainen peruskuntoarvio

- Kulutustiedot selvitettiin (sähkö , vesi, kaukolämpö )

 

Puutarhajätteiden vastaanotto 19.4 alk.

Julkaistu 2011-04-18 17:05:06

Puutarhajätteiden vastaanotto alkaa Toikansuolla 19.4.2011 (13.4.2011)

 

 

Toikansuon puutarhajätteen vastaanottokentälle saa 19.4. alkaen tuoda

  • haravointijätetta; ruohoa, lehtiä, naatteja 
  • puiden ja pensaiden harvennuksesta / leikkuusta syntyneitä risuja ja oksia
  • Ei kantoja eikä paksuja puunrunkoja!

Risut ja lehdet tulee lajitella, niille on omat paikkansa vastaanottokentällä!
 
Huom! Puutarhajätteet tulee tyhjentää säkeistä. Tyhjille säkeille on kontti kompostikentällä.

Ajo puutarhajätteiden vastaanottopaikalle Toikansuon vaakarakennuksen kautta.

Henkilöautolla/peräkärryllä tuodut kuormat otetaan vastaan maksutta.
Kuorma-autoihin verrattavat kuormat maksavat 20,20 €/kuorma (sis. alv.).

Toikansuon vastaanottopiste on avoinna:

  • MA, TI, TO ja PE  klo 07.00-15.00
  • KE  klo 07.00-18.00  

HUOM! Toukokuussa (vk 18-21) pidennetyt ja lauantain aukiolojat: 

  • MA, KE ja PE  klo 07.00-20.00
  • TI ja TO  klo 07.00-15.00
  • LA  klo 09.00-15.00

 

Lisätietoja saa numerosta 05-616 5606.

 

Ideoi käyttöä Keisarinasemalle

Julkaistu 2010-11-10 12:33:42

Keisarin asemalle haetaan uutta toimintaa

 

Lappeenrannan kaupunki etsii ideoita entisöidyn Keisarin aseman tulevasta käytöstä. Kaupunki omistaa rakennuksen eteläpäädystä noin 140 neliömetrin laajuisen huoneiston, joka koostuu kahdesta salista, salongista ja tarjoilukeittiöstä. Keisarin asema sijaitsee keskustan tuntumassa lähellä kauppatoria, Snellmaninkadun ja Mutkakadun risteyksen kohdalla.

 

Tarkoituksena on löytää yrittäjä tai yhdistys, joka oman toimintansa ohella tarjoaa hallitsemiaan tiloja myös erilaisten yhdistysten ja yhteisöjen käyttöön, muun muassa kokoustiloiksi. Kaupunki etsii sitoumuksetta erilaisia käyttöehdotuksia. Keisarin aseman käytön suunnittelua jatketaan muilla tavoin, mikäli sopivaa ehdotusta ei löydy.

 

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen toivoo, että Keisarin aseman käytöstä kiinnostuneet yrittäjät, yrittäjiksi aikovat ja yhdistykset ideoisivat toimintoja avoimin mielin.

 

- Tarjolla on nyt ainutlaatuinen, kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja upeasti entisöity toimitila. Kaupunki ei halua asettaa käyttöideoille tässä vaiheessa muita reuna-ehtoja kuin sen, että myös kaupunkilaiset voivat varata tiloja omaan käyttöönsä, Heinonen sanoo.

 

Esityksen antajalta toivotaan myös valmiutta toteuttaa esittämänsä idea. Kaikki esitetyt ideat käsitellään erikseen perustettavassa raadissa. Toteuttamiskelpoisten ideoiden esittäjien kanssa käydään tarkemmat neuvottelut tilojen vuokrauksesta.

 

Hirsirakenteinen asema valmistui vuonna 1885, jolloin Venäjän keisari Aleksanteri III vieraili Lappeenrannassa sotaväen leirillä. Keisarin asema jäi pois käytöstä, kun uusi asema valmistui 1936.

Vuonna 2009 alkanut ja joulukuussa 2010 valmistuva, kaupungin hallinnoima entisöintiprojekti kuuluu Euroopan aluekehitysrahaston hankkeisiin. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus toimii hankkeen rahoittajaviranomaisena ja Museovirasto on ohjannut entisöintiä.

 

Kaupungin omistamiin tiloihin sisältyy kaksi salonkia, joista toinen on kooltaan 34 neliömetriä ja toinen 46,5 neliömetriä, 19,5 neliömetrin salonki, 13,5 neliömetrin eteistila, 10,5 neliömetrin keittiö sekä wc-tilat. Salit ja salonki on koristeltu Viipurin lääninarkkitehti Jac. Ahrenbergin suunnittelemilla kattomaalauksilla.

 

Rakennuksen pohjoispäädyn, noin 300 neliömetrin tilat, omistaa Kirsi-Kiinteistöt Oy. Näihin tiloihin sisältyy 6 huonetta, toimintatila, keittiö ja wc-tilat. Käyttöehdotus voi kattaa myös koko rakennuksen.

 

Esitykset tulee toimittaa tiistaihin 30.11. mennessä.  Tutustumiskäynti kaupungin omistamaan huoneistoon järjestetään keskiviikkona 17.11. klo 9.30-10.30 ja tiistaina 23.11. klo 10.00-11.00. Esitykset ja tutustumiskäynnille ilmoittautuminen: kati.m.korhonen@lappeenranta.fi.

 

Entisöityä rakennusta esitellään erikseen kaupunkilaisille avoimien ovien tapahtumassa 14. joulukuuta 2010. Avoimien ovien päivästä tiedotetaan joulukuun alussa. Samalla on mahdollista tutustua myös Kirsi-Kiinteistöt Oy:n hallinnoimaan huoneistoon.

 

Kiitos kaikille osallistujille

Julkaistu 2010-06-02 21:34:31

Leirin ja Pallon kaupungiosayhdistyksen järjestämä

LAPPEENRANNAN RAUTATIE 125 VUOTTA ylitti selvästi odotukset.

Paikalla kävi ma 31.5. klo 16-18.30 välisenä aikana reilut 500 henkeä!

Ohjelma oli kiinnostava.  Keisarin asemasta ja rataverkosta koottu valokuvanäyttely sekä puhutti että kiinnosti paikallaolijoita.  Näistä kuvista kiitos kuuluu Ulla Rutholkarhulle ja Matti Kivistölle.  Muusiikista ja äänentoistosta kiitos jälleen yhteistyökumppanillemme Potero -orkesterille.   Tilaisuus toi myös paljon positiivisia yllätyksiä mm. löytyneiden materiaalien osalta.  Leirin ja Pallon kaupungiosayhdistys jatkaa historiallisen alueenmme edelleenkin tunnetuksi tekemistä kaupunkilaisille.  Tavoitteemme on olla kaupunkimme aktiivisin asukasyhdistys. Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, niin ei muuta kuin kilauta puheenjohtajalle.