Asukas- ja aluetoiminta

Yhteystiedot

Sirkiä Juhani puheenjohtaja
Ratsukatu 5
53600 Lappeenranta
juhani.sirkia@outlook.com
p. 040 5725530

Facebook

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja pääset Leirin ja Pallon Facebook -sivulle.

Ylös - Ulos - Lenkille

Joko Sinä olet tutustunut Rantaraittiin?  Tuolla näet yhden kaupungin kauneimmista järvimaisemista ja kuntoilet saasteettomassa maastossa.  Huhtiniemen lähteellä voit vaikkapa käydä hörppäämässä puhdasta vettä.  Rakuunamäellä voit istahtaa ihailemaan maisemia Pumppuhuoneen terasille jne.

 

Lentokentän ympärillä oleva kuntorata on paikkakuntamme ylivoimaisesti suosituin ulkoliikuntapaikka.  Tervetuloa kaikki mukaan hankkimaan kilometrejä kasaan .  Toki myös oman yrityksen tai yhdistyksen välinen tavoite voi olla hyvä syy tulla kuntoilemaan.

       » Lähetä sivu ystävälle

Laskiaissunnuntaitapahtuma 27.1. klo 10

Julkaistu 2022-02-17 11:55:47

Leirin ja Pallon kaupunginosayhdsitys ry kutsuu kaikki ulkoliikunnan ystävät sunnuntaian 27.2. klo 10 alkaen viettämään ulkoilutapahtumaa Rakuunamaäen Pumppuhuoneelle ja rantaraitille.  Luvassa on ulkoliikunta-aktiviteetteja, puffetti ja yhdesäoloa.  Täydemme ohjelmaa lähipäivinä.  Laskiaissunnnuntaiksi ajamme lumet  Pumppuhuoeelle johtavalta tietltä ja rakennuksen ympäristöstä.

 

Suunniteltu 22.2.22 Pumppuhuonetapahtuma on peruttu runsaan lumen takia.

 

Kutsu vuosikokoukseen

Julkaistu 2020-11-02 17:57:42

KUTSU

Leirin ja Pallon kaupunginosayhdistyksen vuosikokous pidetään maaliskuussa 2022 (Tarkempi päivämäärä ilmestyy  viikolla 10 tälle sivulle)

Kokouspaikka.  Asunto Oy Leirikatu 19 kerrostalon kokoushuone.  Sisäänkäynti A-Rapun ovesta.

Kokouksessa käsitellään vuosikokoukselle kuuluvat asiat.

Tule mukaan toimintaan!

Kokouksen lopuksi Jussi Sirkiä kertoo Leirin ja Pallon kaupunginosayhdistyksen käynnistämän Rakuunamäen Pumppuhuoneen käytöstä 

 

Uusi kokoustila käytettävissä

Julkaistu 2019-11-29 18:37:54

EKSOTE luopui Valtakadulla sijaitsevasta Kuutinkulman tilasta.  Tuota tilaa emme kuitenkaan ole menettäneet kokoustilana.  Uusi tilan isäntä on Etelä-Karjalan Yhdistysten yhdistys, jolta saa tehdä tilavarauksia.  Kuutinkulma on hyvällä paikalla, viihtyisä ja edullinen.  Tila soveltuu niin kokouskäyttöön kuin vaikka yksityisiinkin kokoontumisiin ja vaikka juhlaan.

 

Kerro ideasi meille

Julkaistu 2017-04-21 07:51:39

Leirin ja Pallon kaupunginosayhdistys ry etsii uusia toimintamuotoja, ideoita tapahtumiin ja aiheita yhteisiin kokoontummisiin asukkaittensa hyväksi.  Asuinalueemme nykytilan tunnemme, mutta haluammeko tietää jotain millainen se oli ennen?  Millaista yhteistyötä voisimme rakentaa vaikkapa lähimpien asukasyhdistysten Kesämäen ja Tykin kanssa?  Millaisia aktiviteetteja voisimme järjestää eri ikäisille?   Halutaisiinko lähteä vaikka samalla kyydillä teatteriin tai katsomaan Pulsan asemaan?  Tai kinnostaisiko antaa auttavat kädet talkoopanoksena Rakuunamäen Pumppuhuoneen korjaukseen? Nämä kaikki vain esimerkkinä.  Voit ehdottaa ideaasi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen juhani.sirkia@outlook.com tai soittamalla p. 0405725530

 

Pumppuhuoneen tarinatilaisuus 26.1

Julkaistu 2017-01-25 09:22:29

Rakuunamäellä sijaitsevan Pumppuhuoneen ja vesihuollon

historiaa taustoittaa Juhani Sirkiä. Tilaisuus pidetään   to 26. tammikuuta

klo 15.00-16.30  Vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmassa, Valtakatu 23.  Kahvia saatavilla. Vapaaehtoinen kahviraha!    

Tilaisuus on avoin kaikillel!                                                                  

 

Viipurin Faneri tilaisuus 8.2.2017

Julkaistu 2017-01-25 09:13:53

Oletko työskennellyt                         

aikanaan Viipurin Faneritehtaalla Lappeenrannassa?  Tai onko anhempasi ollut siellä töissä? 

Tule kertomaan kokemuksiasi.  Js pöytälaatikostasi löytyy valokuvia, niin tuo niitä mukana. Viipurin Faneritehtaan historiaa taustoittaa  Juhani Sirkiä. Tilaisuus pidetään   ke 8. helmikuuta  klo 14-15.30  Vapaaehtoiskeskus Kuutinkulmassa, Valtakatu 23.  Kahvia saatavilla. Vapaaehtoinen kahviraha!                                                                      

 

Lentokentän historiaa 1918-1944

Julkaistu 2015-11-17 11:16:21

Huomenna keskiviikkona 18.11. klo 15.00 - 16.30 eläkkeellä oleva lentokapteeni  ja ilmailuhistorian harrastaja Pertti Halinen kertoo sanoin ja kuvin Lappeenrannan lentokentän historiasta vuosina 1918-1944.  Tule mukaan Kuutinkulmaan Valtakatu 23.   Kaikille avoin tilaisuus.

 

SIIVOUSPÄIVÄ LEIRISSÄ JA PALLOSSA LA 23.5. 2015KLO 10-15

Julkaistu 2014-05-18 19:47:48

Lauantaina 23.5 vietetään valtakunnallista siivouspäivää

LEIRIN JA PALLON ALUEELLA LA 23.5 .2015KLO 10-15 AVAUTUU JÄLLEEN KATUKIRPPIKSET.

Kukin alueella asuva voi avata oman kirppiksen yksin tai ystävien kanssa kadun varteen tai lähipuistikkoon.  Nyt on taas tarkoitus tyhjentää varastot  tarpeettomista vaatteista, esineistä ja vaikkapa ylimääräisistä kasveista.Jokainen päättää itse mitä myy ja millä hinnalla.  Nyt kannattaa tulla kierrokselle Leirin ja Palloon.  Teet varmasti edullisia löytöjä

 

Muistelot Kuutinkulmassa jatkuvat syksyllä 2015

Julkaistu 2013-10-24 09:09:31

Suositut muistelot jatkuvat Kuutinkulmassa syksyllä 2015.

 

Viimeeksi muisttelotapahtuma  järjestettiin  KESKIVIIKKONA 27.11. KLO 14.00 - 15.30 tutuksi tulleessa Kuutinkulmassa. Alustuksen aiheesta Puuteollisuuden syntyväaiheista pallon teollisuusalueella.  Arkkitehti Klaus Pelkonen kaivaa esiin mm. kuinka Haikalan sahasta kehittyi Pelkosen suvun johtama Karjalan Puutuote ja Puutalotehdas

 

KATUKIRPPIS TAPAHTUMA LEIRISSÄ JA PALLOSSA

Julkaistu 2013-05-25 06:49:55

Katukirppis 8.6. onnistuI erinomaisesti ja saa jatkoa keväällä 2015 jolloin koko kaupungin alueella vietetään SIIVOUSPÄIVÄÄ.

 

Asukasyhdistyksen toimintasuunnitelman mukaisesti olemme päättäneet toteuttaa ensimmäistä kertaa muualla suuren suosion saavuttaneen KATUKIRPPIS –TAPAHTUMAN.    Tämä toteutetaan lauantaina 8. kesäkuuta klo 13-16 Leirillä ja Pallossa.  Leiriltä ovat mukaan tulossa ainakin ihalankatu 7, Ratsukatu 5 ja 10 ja Leirikatu 9 ja 11.  Mikäli olet halukas tulemaan kirppiskauppiaaksi oman talosi kohdalle, niin ei muuta kuin tavarat esille talon eteen  ja kauppa käymään.    Myytävät tuotteet voivat olla mitä tahansa haluatkin laittaa myyntiin tai vaihtaa kasveja.  Kirpparin yhteydessä järjestetään myös ”orjakauppaa”.  Alueen nuoret haluavat kesätöitä ja ovat kiitollisia yksittäisistä tai pidemmistä työsuorituksista kuten ruohonleikkaus, jätteiden vienti kaatopaikalle tai keräyksin, pienet rempat, lastenhoito- ja siivousapu jne..  Tule kohtaamaan halukkaita nuoria Kirppikselle.  Asukasyhdistys suorittaa Katukirppistapahtumasta tiedottamisen puolestasi!