Asukas- ja aluetoiminta

Tapaamisiin!

Seniori-ikäisten vapaamuotoiset tapaamiset jatkuvat joka keskiviikko klo 14.20-15.30 Kesämäen Leipomon kahvilassa, Karankokatu 3, Kourula.  Huom. Voimassa oleva koronaohjeistus turvaväleistä saattaa rajoittaa osallistujien määrää.

 

Useita kertoja vuodessa järjestetään myös tilaisuuksia, joissa on vierailevia puhujia. Nämä tilaisuudet pidetään yleensä Kuusimäen koululla. 

Uusi uimalaituri Huhtiniemeen

 

Kuntalaisaloite uudesta uimalaiturista Huhtiniemeen on kerännyt jo yli 100 allekirjoitusta! :-)
Sinäkin voit tukea sitä alla olevasta linkistä.  

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/26623

 

Uusi uimalaituri Huhtiniemen uimarannalle 3.5.2022


       » Lähetä sivu ystävälle

Kuusimäki

Tämä kaunis ja luonnonläheinen alue tunnetaan myös Huhtiniemen nimellä, koska se pääosin sijoittuu ko. niemelle ulottuen idässä Fazerin tuotantolaitoksiin ja lännessä Huhtiniemen uimarantaan. Pohjoisrajana onkin Saimaa. Etelärajana on Helsingintie Lavolankadulta Huhtiniemenkatuun asti.

 

Kuusimäessä on niin kerros- ja rivitaloja kuin omakotitalojakin. Asunnot, joita on yhteensä 900, kuitenkin painottuvat kerrostaloihin (83 %). Pientaloasuntojen osuus on 5 %. – Kuusimäen opiskelija-asunnot ”Karelia” ja ”Park”, jotka toimivat myös kesähotellina, sijaitsevat Korpraalinkujalla.

 

Merkittävä osa alueesta on varsin metsäistä. Metsän siimeksessä on kuitenkin paljon erilaista toimintaa ja toimijoita. Aluetta idästä Kuusimäenkatua pitkin lähestyttäessä puiden välistä pilkottaa Karelia-talo ja pian sen jälkeen uutuuttaan hohtava keltainen Steiner-koulun rakennus. Sitten tuleekin leirintäalue, jonka vieressä oleva retkeilymaja on toistaiseksi tyhjillään.


Rannan suuntaan näiltä kulmilta sukeltavan Pelitien varrelta löytyy Huhtiniemen liikuntakeskittymä pelikenttineen, pururatoineen ja sisähallitiloineen. Myös skeittilautailijoiden ”paratiisi” löytyy tältä alueelta. Aivan rannassa on sitten Saimaasta käyttövettä kaupungille nostava pumppaamo, joka läheisen Nuottasaaren kaivojen kautta pumppaa ensin veden Huhtiniemen harjanteen altaisiin, mistä vesi valuu maakerrosten läpi suodattuen pumppaamon putkiin vesijohtoverkostoon toimitettavaksi.

 

Huhtiniemen länsilaidalta löytyy pieni hiekkaranta uimista varten. Saimaan rantoja seuraava Rantaraitti on toteutunut, ja sen myötä Huhtiniemen länsirannan tuntumaan rakennettiin kuntoiluportaat.  Korkkitehtaan rannassa Rantaraitin varrella on matonpesupaikka ja lahjoituksena saatu kuntoilupaikka.

 

Palveluja alueella on edellä mainittujen lisäksi suhteellisen vähän. Näkyvin on pub-ravintola Wäinönkadulla. Alueella risteilee kuntopolkuja/latuja, joilta on yhteys niin Skinnarilan suuntaan kuin Lentokentänkin alueella oleville kuntoilureiteille. Talvella alueelta pääsee hiihtäen keskustaan ja jopa toiselle puolelle kaupunkia Saimaalle tehtyjä latuja pitkin.  Kun jää on riittävän vahvaa, voi hiihtää myös Ruohosaareen laavulle.