Asukas- ja aluetoiminta

Tapaamisiin!

Seniori-ikäisten vapaamuotoiset tapaamiset jatkuvat joka keskiviikko klo 14.20-15.30 Kesämäen Leipomon kahvilassa, Karankokatu 3, Kourula.  Huom. Voimassa oleva koronaohjeistus turvaväleistä saattaa rajoittaa osallistujien määrää.

 

Useita kertoja vuodessa järjestetään myös tilaisuuksia, joissa on vierailevia puhujia. Nämä tilaisuudet pidetään yleensä Kuusimäen koululla. 

Uusi uimalaituri Huhtiniemeen

 

Kuntalaisaloite uudesta uimalaiturista Huhtiniemeen on kerännyt jo yli 100 allekirjoitusta! :-)
Sinäkin voit tukea sitä alla olevasta linkistä.  

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/26623

 

Uusi uimalaituri Huhtiniemen uimarannalle 3.5.2022


       » Lähetä sivu ystävälle

Lavola

Lavola on vanhaa pientaloasutusta, joka osin on peräisin 1930-luvulta, mutta myös uusia omakotitaloja on ilmestynyt alueen varsin suuria tontteja jakamaan. Asutus on omakotivaltaista, mutta myös rivitaloja löytyy – kerrostalot puuttuvat kokonaan. Asukkaita alueella on runsaat 400. Asukkaita asuntoa kohden on enemmän kuin Kuusimäessä tai Kourulassa. Niinpä, kun Kuusimäessä ja Kourulassa yhden asukkaan asuntojen lukumäärä on noin puolet koko asuntokannasta, Lavolassa se on vain noin 20 %.

 

Palveluja alueella tarjoaa lasten leikkipuisto ja seurakunnan päiväkeskus Tikankulma. Lavolassa on asutuksen lisäksi laaja alue pienteollisuudelle ja muulle yritystoiminnalle Kuutostietä kohti käännetyn Helsingintien molemmilla puolilla. Alue on vielä osin vajaasti rakennettu, mutta laajenee koko ajan. Aluetta on laajennettu liittämällä Lentokentän kaupunginosan länsipäästä pala Lavolaan. Länsialueen turvallisuutta parantamaan tarkoitettu paloasema sijoitettiin tälle alueelle.


Lavolan läntisimmässä kulmassa on kansallisestikin tunnettu ravirata, joka rakennettiin vuonna 1973. Siellä on kuninkuusravitkin järjestetty 1977, 1993 ja 2009.