Asukas- ja aluetoiminta

Tapaamisiin!

Seniori-ikäisten vapaamuotoiset tapaamiset jatkuvat joka keskiviikko klo 14.20-15.30 Kesämäen Leipomon kahvilassa, Karankokatu 3, Kourula.  Huom. Voimassa oleva koronaohjeistus turvaväleistä saattaa rajoittaa osallistujien määrää.

 

Useita kertoja vuodessa järjestetään myös tilaisuuksia, joissa on vierailevia puhujia. Nämä tilaisuudet pidetään yleensä Kuusimäen koululla. 

Uusi uimalaituri Huhtiniemeen

 

Kuntalaisaloite uudesta uimalaiturista Huhtiniemeen on kerännyt jo yli 100 allekirjoitusta! :-)
Sinäkin voit tukea sitä alla olevasta linkistä.  

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/26623

 

Uusi uimalaituri Huhtiniemen uimarannalle 3.5.2022


       » Lähetä sivu ystävälle

Lentokenttä

Lentokentän kaupunginosa asettuu nimensä mukaisesti lentokentän ympärille. Lappeenrannan lentokenttä perustettiin keväällä 1918 ja se toimi lyhyen hetken Suomen ilmavoimien lentokenttänä ollen Suomen ensimmäinen. Kaupunginosassa ei ole vakituista asutusta kuin pari omakotitaloa, mutta muuta toimintaa löytyy sitten enemmänkin.


Nykyisin kansainvälisiä yhteyksiä palvelevan lentokentän lisäksi kaupunginosaan kuuluu kentän pohjoispuolella oleva Maasotakoulun alue. Siellä majailevat tilapäisesti ”Vääpeli” ja ”Kersantti” -asuntoloissaan maasotakoululaiset, joita on arviolta noin 200, sekä varusmiespalvelustaan suorittavat, joita voi olla noin 150 (luvut vaihtelevat eri aikoina).

 

Lentokentän eteläpuolella kulkevan Lentokentäntien varteen on kaavoitettu yritystoimintaa varten tontteja, joille onkin alkanut ilmestyä uudisrakennuksia toinen toisensa kupeeseen. Lentokentäntien varrelta löytyy myös Ilmailumuseo sekä 1935 perustetun Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen tilat. Ilmailuyhdistys järjestää mm. lentokoulutusta ja silloin tällöin lentonäytöksiä.

 

Lentokenttää kiertää noin 7,8 km:n pituinen valaistu kuntopolku/-latu, joka erityisen suosittu. Kentän koilliskulmassa on paikallisen hiihtoseuran huoltorakennus, joka palvelee talvella hiihtäjiä. Lentokentän kuntopolulta on yhteys Maasotakoulun noin 2,2 km pitkään valaistuun kuntopolkuun/-latuun, jolta on yhteys edelleen Huhtiniemen latu- ja kuntopolkuverkostoon. Lentokentän eteläreunasta on yhteys myös Mattilan suuntaan ja länsipäästä (toistaiseksi vain talvella) Skinnarilan majalle.